Okulumuzdan Robotex Türkiye'de 2 Türkiye Birinciliği

Dünyanın en büyük robotik yarışmasının Türkiye ayağı olan,

Robotex Türkiye,  binlerce mühendis, yönetici, öğrenci ve aileyi teknoloji endüstrisinin liderlerinden bilgi almak, yeni start-up’ları keşfetmek, robotlar üretmek ve en yeni teknolojiyi keşfetmek için bir araya getiren en büyük robotik festivalidir. Türkiyenin çeşitli bölgeleri, Azerbaycan, Kazakistan gibi Türki devletlerde yapılan ön elemelerden sonra Antalya'da Türkiye şampiyonası yapılmaktadır. Karabağlar İTO Vakfı Süleyman Taştekin MTAL okulu öğretmenleri Oğuz IŞIK ve Alper KULOĞLU nun çalıştırdığı takımları Ege Bölgesi elemelerinde Drone Race for Beginners ve Blue Entrepreneurship kategorilerinde 2. olduktan sonra Türkiye şampiyonasında 10 Ülke 400 takım arasından her iki kategoride de 1. olarak Türkiye Şampiyonu olmuşlardır. Öğretmenlerimizin mentörlüğünde çalışan öğrencileri Naz DUYMAÇ, Hiranur KESİK ve Tevfik Ege ÖZDİVRİK Drone Race for Beginners kategorisinde bir İHA 'ya OpenCV ile görüntü işleyerek çizgi takibi ve nesne yönelimi ile belirtilen parkuru 3 dakika içerisinde en fazla tur atarak tamamlamış ve Türkiye 1. si olmuştur. Blue Entrepreneurship kategorisinde kargo taşımacılığı için geliştirdikleri teknoloji sayesinde ani tehlikeler karşısında can ve mal kaybını en aza indiren sistemleri jüri tarafından yatırım yapılabilir, uyarlanabilir ve yüksek kar maliyetleri açısından Türkiye 1. liğine layık görülmüştür.

25-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024

Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 11:11 - Görüntülenme: 40