T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Karabağlar İTO Vakfı Süleyman Taştekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Eğitime Led Teknolojilerinin Adapte Edilmesi ve Enerji Tasarruf Bilincinin Oluşturulması

Günümüzde enerji tasarrufu gittikçe önem kazanmaktadır. LED aydınlatma teknolojileri ile daha az enerji tüketerek aynı aydınlatma verimini almak mümkündür. Bu gerçeklerden hareket eden okulumuz, sektörün ihtiyacı olan nitelikli meslek elemanlarının yetişmesine katkıda bulunmak için bu projeyi amaçlamıştır.

 

    31-12-2018                              

"Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada yer alan görüşlerden Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz." 

MESLEKİ EĞİTİME LED TEKNOLOJİLERİNİN ADAPTE EDİLMESİ VE ENERJİ TASARRUF BİLİNCİNİN OLUŞTURULMASI

 Günümüzde enerji tasarrufu gittikçe önem kazanmaktadır. LED aydınlatma teknolojileri ile daha az enerji tüketerek aynı aydınlatma verimini almak mümkündür. Bu gerçeklerden hareket eden okulumuz, sektörün ihtiyacı olan nitelikli meslek elemanlarının yetişmesine katkıda bulunmak için bu projeyi amaçlamıştır.

31-12-2018

 

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı öğretmenlerimiz enerji tasarrufu konusunda bilinçlenecek ve kendi kurumlarında uygulama yapma becerilerine sahip olacaktır. LED aydınlatma teknolojilerinden elde edecekleri bilgi ve deneyimler ile daha donanımlı olacaklardır. Katılımcıların yabancı dillerini hareketlilik boyunca gerek günlük yaşamda gerekse eğitimler sırasında kullanarak daha da geliştirmeleri sağlanacaktır. Edindiğimiz bilgi ve deneyimlerle ülkemizde okutulmak üzere LED aydınlatma teknolojileri ve Enerji tasarrufunun sağlanması isimli modül yazılacaktır. Bu yazılan modül Mesleki eğitim kurumlarının kullandığı modül havuzuna eklenerek isteyen herkesin yararlanması sağlanacaktır.

LED aydınlatma teknolojilerini kullanarak enerji tasarrufu sağlamak, LED aydınlatma kullanımını artırmak düşüncesiyle başladığımız projede amaçlarımız, doğru akım ve alternatif akımda, değişik gerilim değerlerinde çalışan LED aydınlatma sistemlerinin yapımını, aralarındaki farkları öğrenmek, bu gerilim değerlerine göre LED'lerin devreye seri, paralel veya seri-paralel bağlantılarını öğrenmek, kullanım  yerlerine göre (İşyeri, atölye,ev vb.) seçilecek LED'lerin özelliklerini, çeşitlerini ve farklılıklarını incelemek, LED aydınlatmanın kullanılacağı yere göre elektrik tesisatının nasıl yapılacağını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek, LED aydınlatma üretim aşamalarını yerinde incelemektir.

 

31-12-2018Bölgemizdeki sokak, iş yeri , atölye, fabrika ve diğer yerlerin aydınlatılmasında kullanılan sistemlerin, LED aydınlatmayla değiştirildiğinde elde  edilecek tasarruf, ilgili yerlere aktarılacak ve LED aydınlatmaya geçilme sürecinde teknik bilgi verilecektir. Bu bağlamda okulumuzda seminerler düzenlenerek halk bilinçlendirilecektir. Ayrıca yazacağımız LED aydınlatma teknolojileri ve Enerji tasarrufunun sağlanması modülü ile edindiğimiz bilgileri tüm mesleki eğitim kurumlarının hizmetine sunacağız. Bu sayede ülkemizin her noktasında bu konuda eğitim verilebilecektir. Okulumuzda Led aydınlatma sistemine geçerek hem enerji tasarrufu sağlamayı hem de diğer kurumlara örnek olmayı amaçlıyoruz.

 

Proje hareketliliklerimiz 21-28 ŞUBAT 2015, 14-21 MART 2015 ve 11-18 NİSAN tarihlerinde 27 Katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Katılımcılarımız İspanya'da Led Aydınlatma ve Enerji Tasarrufu konusunda eğitim almışlardır.

 

PROJE BÜTÇESİ : 35046,00 AVRO

31-12-2018

 

 PROJEMİZİN SAĞLADIĞI YARARLAR

 

• Led Aydınlatma Teknolojisini kullanarak ; okulumuzun koridor, bahçe aydınlatması , spor salonu ve sınıflardaki aydınlatma sistemlerimizi LED sistemine dönüştürdük. Ayrıca okulumuzda LED Reklam tabelası yaparak kullanıma başlandı.

 

• Mesleki okullarda okutulmak üzere Led Aydınlatma Teknolojileri ve Enerjide Tasarrufun Sağlanması konulu modül hazırladık. Bu modülün bakanlığın modül havuzuna eklenmesi için gerekli resmi girişimleri başlattık.

 

• Okulumuzda düzenlenen iş edindirme kursu (UMEM %50 istihdam garantili) içeriğine Led Aydınlatma Teknolojileri ve Enerjide Tasarrufun Sağlanması konulu modül eklenerek kişilerin, özellikle gençlerin, istihdamını arttırdık ve Avrupa iş gücü piyasasına katılmasını sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırdık.

 

• Katılımcılarımızın hareketlilik öncesi Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Dil Kursu almasını ve bunun sertifikalandırılmasını sağladık. Katılımcılarımızın dil yeterliliğini ve mesleki yeterliliğini arttırdık.

 

• Avrupa genelinde, öğrenim fırsatları sağlayan kurum, kuruluş ve işletmeler ile tanışma fırsatı bulunarak iş birliği yapıldı.

 

• Mesleki eğitim ve öğretim alanında yenilikçi uygulamaları yerinde görerek oradaki meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk.

 

•Led Aydınlatma Teknolojileri ve Enerjide Tasarrufun Sağlanması konulu modülü ders müfredatına adapte edip öğrencilerimizin bu konuda bilinçlenmesini sağladık.

 

• Okulumuzda yaptığımız LED dönüşümleri ile hem enerji tasarrufu sağladık hemde  çevreyi ve doğayı daha az kirletmeye başladık.

 

• Led Aydınlatma Teknolojisinin kullanımını yerinde görerek, çeşitli örnek çalışmaları yerinde inceledik ve sistemlerin çalışması hakkında bilgi edindik.

 

•Okulumuzda bulunan Örgün ve Yaygın eğitim öğrencilerine ve öğretmenlere, Ticaret ve Sanayi Odası ile  işçi ve işverenlere bu teknoloji hakkında seminer verildi.

 

•Bölgemizde bulunan okul müdürlerine, okulumuz öğretmenlerine, Ege Bölge Sanayi Odası Temsilcilerine ve İzmir Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine LED Aydınlatma ve Enerji tasarrufu konulu seminer verildi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2018 - Güncelleme: 08.06.2022 16:43 - Görüntülenme: 1003
  Beğen | 1  kişi beğendi